„ЕМИТЕР” Април 2005
Љубиша Трипуноски

Од саемот за градежништво и енергетика 2005

Особено вредно и интересно беше да се посети изложбениот простор на фирмата СИЕТО која претставува главен промотер на алтернативната енергија кај нас со системите за добивање енергија од природните ресурси. Сието, како прв македонски производител на комплетни системи за електрично напојување од сонце и ветер, нуди комплетна услуга, што значи проектирање, изведба и монтажа на системите. Посебен интерес на нивниот штанд предизвикаа фотонапонските соларни панели и ветерната турбина како дел од системите за добивање сопствена еколошка енергија.

 

 

 

 

Другите за нас: